V dobrodelnem projektu Darilo za prijatelja smo plišaste igrače zbirali z namenom, da jih podarimo otrokom, ki živijo v težjih socialnih razmerah in so igrač deležni le ob redkih priložnostih. Plišaste igrače izredno spodbujajo otroško domišljijo in so vedno neizmeren vir zamisli za igranje. Po drugi strani so pliški najboljši prijatelji otrok, ko ležejo k počitku. V uteho so jim, ko so žalostni ali utrujeni, in ker so topli in mehki, jih lahko stiskajo k sebi, kot bi stisnili mamico.

Nove in tudi rabljene plišaste igrače smo v decembru zbirali v naših papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More, naše stranke so jih darovale skoraj 2000! V zahvalo smo jim podarili 25 % popusta za decembrske nakupe darilnega programa, zbrane pliške pa predali Centru za ponovno uporabo, kjer so jih s pomočjo vzgojno-varstvenih zavodov s srcem in dobro voljo pripravili za nove uporabnike. Eden od zavodov, ki nam je pri tem ustrežljivo pristopil na pomoč, je bila OŠ Gustava Šiliha iz Maribora, kjer se šolajo otroci s posebnimi potrebami. Mnogi med njimi ostanejo v zavodu do 26. leta starosti, saj jih tam učijo socialnih veščin in samostojnosti v nadaljnjem življenju. Z besedami težko opišemo, kako srečni so bili, ko so lahko s sortiranjem in popravilom igrač pomagali otrokom v stiski, in kako koristne so se ob tem počutili!

Vsem otrokom, staršem in ostalim, ki so se odzvali našemu povabilu zbiranja odsluženih igrač, in Centru za ponovno uporabo se zahvaljujemo za srčno sodelovanje. Glas o naši akciji nam je pomagal razširiti tudi Radio Hit, zato hvala tudi njim, glasbenikom in poslušalcem. Obnovljeni pliški danes že delajo družbo svojim novim mlade prijatelje, mi pa upamo, da jim bodo narisali čim več iskrenih nasmehov na obraz.