Samo Lampret: Naša velika rezerva je delo z mladimi

 

Če se za začetek vrneva na začetek vaše poti v Rokometnem klubu Slovenj Gradec –  kako to, da ste se odločili prevzeti funkcijo predsednika v slovenjgraškem klubu?

Samo Lampret: Dolga leta delujemo v lokalni skupnosti, prav tako pa kot športni zanesenjak sam že dolgo spremljam športne zgodbe v okolju, kjer delamo. Zanesenjaki so od leta 2011 gradili zelo pristno zgodbo, ki pa ji je zmeraj manjkalo še malenkost več podpore gospodarstva, čeprav moram priznati in se obenem zahvaliti vsem številnim podjetjem in posameznikom, ki so in tudi še pomagajo klubu. Sami smo v podjetju prišli do faze, ko smo ocenili, da lahko tako organizacijsko kot tudi finančno nekoliko več damo tej okolici, zato smo se odločili, da v to zgodbo stopimo še bolj pogumno. Nenazadnje gre za dolgo, več kot 60-letno zgodovino, na katero smo včasih premalo ponosni. Slovenj Gradec in Koroška potrebujeta ta klub, potrebujeta ga za vzgojo mladih, za promocijo, za kvalitetno družabno življenje in še kaj. Zato smo tukaj, da nekaj več damo tej občini.

Za vami je že skoraj eno leto dela na položaju predsednika. Kako ste zadovoljni z opravljenim delom na področju poslovanja in organizacije kluba v tem času?

Samo Lampret: Moram pohvaliti vse sodelavce, se zahvaliti sponzorjem in pohvaliti navijače ter igralce, trenerje vseh selekcij, nenazadnje tudi starše. Naštel sem glavne deležnike, saj če iz kroga sožitja izpade samo eden med njimi, potem ni več temeljev za uspešno zgodbo. Klub smo v tem letu finančno in organizacijsko stabilizirali. Seveda nikjer ne gre brez težav, menim pa, da dobro krmarimo med čermi, drug drugega dopolnjujemo in snujemo prihodnost.

Kje vidite največ prostora za napredek? Kje se skrivajo največje rezerve predvsem na področju zagotavljanja finančnih sredstev?

Samo Lampret: Naša velika rezerva je delo z mladimi. Izredno bom razočaran, če ne bomo v klub pripeljali več otrok in jim pomagali v času odraščanja. Nekaterim do vrhunskih športnih rezultatov, drugim do zdravih in dobrih osebnosti. Tukaj veliko zahtevam od svojih trenerjev, pa naj kar zelo jasno povem, še več bom. V klub želimo pripeljati dodaten strokovni kader. Kader, ki bo najboljši pri delu z otroki. Včasih to preveč prepuščamo naključju, jaz pa želim, da imajo starši v trenerjih največje zaveznike za vzgojo in pri odraščanju njihovih otrok. Tukaj ne želim popuščati.

Ko ste prevzeli funkcijo predsednika, je obstajala tudi možnost, da bo klub prevzel ime vašega podjetja, ki je hkrati tudi glavni sponzor kluba. Kako to, da se to ni zgodilo?
Samo Lampret: Tudi sam sem dobil takšno ponudbo, ampak sem se za njo takoj zahvalil. Glejte, za naše podjetje bi bila izjemna čast in spoštovanje, da bi klub z eno najdaljših tradicij v Sloveniji nosil ime našega podjetja. Ampak treba se je zavedati, da je ta klub klub vseh nas. Ta klub ni Acron in ta klub ni klub Sama Lampreta. Naj bom zelo jasen, v klub sem prišel delat, želim ga pripraviti tako daleč, da bo nekoč lahko prišel za menoj nekdo drug in prav tako ponosno delal naprej. Ta klub je klub mesta in koroški klub, zato želim, da še naprej ponosno nosi ime mesta Slovenj Gradec.

 

Nadaljevanje preberite na povezavi: https://www.koroskenovice.si/sport/intervju-samo-lampret-nasa-velika-rezerva-je-delo-z-mladimi/