V juliju 2019 je v poslovalnicah Office&More in Bags&More potekala dobrodelno-prodajna akcija zbiranja šolskih zvezkov za šolarje, ki živijo v težjih finančnih razmerah. Akcija je bila zasnovana tako: v imenu vsake stranke, ki je v naših poslovalnicah kupila šolski rokovnik Skul vajb, smo podarili en šolski zvezek v dobrodelni namen.

V podjetju Acron, d.o.o., vemo, da počitnice niso brezskrben čas za vse starše. Mnogi med njimi se z bližajočim septembrom soočajo z nakupom novih učbenikov, delovnih zvezkov in šolskih potrebščin, ki globoko posežejo v družinski proračun. Te skrbi smo želeli preprečiti in zato smo v juliju v papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More organizirali dobrodelno-prodajno akcijo zbiranja šolskih zvezkov. Kar 1000 tako zbranih šolskih zvezkov smo v torek, 20. avgusta, v papirnici Office&More v BTC-ju, Hali A, v Ljubljani svečano predali Slovenski karitas.

Ob predaji donacije je Matevž Vrunč, izvršni direktor, povedal: »Žal so med nami družine, ki živijo v težjih finančnih razmerah, ob začetku šolskega leta pa jih doleti še dodatno breme – kje najti sredstva za nove šolske potrebščine. Z dobrodelno akcijo smo jim želeli olajšati te skrbi in ponosni smo, da smo s pomočjo strank zbrali kar 1000 šolskih zvezkov. Vemo, da bodo prišli v prave roke, obenem pa vsem šolarjem, ki jih bodo uporabljali, želimo obilo novega znanja in veselja v novem šolskem letu.«

Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas, je predajo šolskih zvezkov pospremil z zahvalo: »Na Slovenski karitas smo veseli pobude in solidarnosti podjetja Acron, d.o.o. S skupnimi močmi lahko pomagamo številnim staršem, ki se znajdejo v težavah zaradi nakupa šolskih potrebščin. Hvaležni smo za zbrane zvezke, ki jih v tem mesecu delimo socialno ogroženim otrokom poleg pomoči pri nakupu delovnih zvezkov. Hvala tudi vsem kupcem, ki so omogočili darovanje.«

Dobrodelne akcije lahko obrnejo na bolje življenje mnogih posameznikov in družin, zato jih bomo v Acronu organizirali tudi v prihodnje. Idej nam ne zmanjka, trud pa se zagotovo vedno splača – predvsem z občutkom, da smo naredili nekaj dobrega za sočloveka.