V sklopu vse bolj odmevnih dobrodelnih akcij v okviru podjetje Acron, d.o.o., ponovno zaganjamo motorje kreativno-dobrodelnega natečaja RIŠEM ZA PRIJATELJA. Ker je natečaj vsako leto uspešnejši, zbranih je vse več sredstev za dobrodelni namen, in vse bolj prepoznaven, smo ga letos še nadgradili s sestrskim natečajem PIŠEM ZA PRIJATELJA.

O natečaju

Na natečaju Rišem za prijatelja sodelujejo učenci slovenskih osnovnih šol. Šolarji lahko rišejo, slikajo, odtiskujejo ali kombinirajo likovne tehnike na določeno temo. Med prejetimi risbicami bo komisija podjetja Acron, d.o.o., izbrala 30 najlepših, strokovnjak z likovnega področja pa bo izmed teh izbral 15 risb, ki jih bomo javno predstavili in z glasovanjem na Facebook profilu Office&More izbrali najboljše. Devet risb, ki bo prejelo največ glasov, bomo natisnili na platnice zvezkov in lansirali v prodajo v papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More še pred koncem šolskega leta. Sredstva od prodaje bomo podarili v dobrodelne namene, in sicer sodelujočim osnovnim šolam, zmagovalcem in dobrodelnim ustanovam.

Kreativno-dobrodelni projekt Rišem za prijatelja je namreč namenjen najšibkejšim – otrokom v stiski. Sredstva od prodaje zvezkov, ki jih krasijo umetnine šolarjev, v celoti podarimo. V prvem letu smo jih namenili ZPMS, v drugem pa šolskim skladom sodelujočih osnovnih šol za učence, ki živijo v težjih socialnih razmerah.

Tema

Tema natečaja Rišem za prijatelja 2019/20 so ŽIVALI, ki jih vsi otroci obožujejo. Vedno aktualno temo smo izbrali z namenom osveščanja o izumiranju živalskih vrst in mučenja živali, ki se žal pogosto dogaja tudi okrog nas.

NOVOST v šolskem letu 2019/20: literarni natečaj Pišem za prijatelja

Ustvarjalnost želimo spodbuditi tudi pri pouku slovenskega jezika, zato letos razpisujemo dodatni natečaj Pišem za prijatelja. Šolarje vabimo, da doma ali med poukom slovenščine napišejo pesmico ali krajši spis na temo – PRIJATELJSTVO. Pesmica naj nima več kot 2 4-vrstični kitici ali skupno 10 vrstic, spis pa ne več kot 150 besed; literarna dela so lahko tudi krajša, na primer v dolžini ene povedi, misli, besedne zveze. Izmed vseh prejetih literarnih del bomo izbrali 9 zmagovalnih, ki jih bomo natisnili na zadnjo platnico zvezkov z natečaja Rišem za prijatelja. Avtorji teh del bodo prejeli nagrado, in sicer bon v vrednosti 40 €, ki ga lahko vnovčijo pri nakupu v poslovalnicah Office&More in Bags&More.

 

Nagradni sklad

Izkupiček od prodaje zvezkov iz natečaja bodo prejeli:

–       Osnovne šole, ki jih obiskuje 15 nagrajencev, katerih risbe bodo dane na javno glasovanje. Šolski skladi teh osnovnih šol bodo prejeli bon v vrednosti 100 € za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke v poslovalnicah Office&More in Bags&More.

–       Šolarji, avtorji 9 zmagovalnih risb, ki bodo natisnjene na zvezke, bodo prejeli bon v vrednosti 40 €, ki ga lahko vnovčijo za nakup v poslovalnicah Office&More in Bags&More.

–       Preostanek zbranih sredstev bomo namenili dobrodelnim organizacijam.

 

Kako sodelovati?

Vsaka osnovna šola lahko sodeluje s poljubnim številom risb, ki jih, zbrane v eni pošiljki, dostavi v najbližjo poslovalnico Office&More ali Bags&More. Rok za oddajo risbic je 30. november 2019.

Razstave poslanih risb

V septembru in oktobru 2019 v nekaterih nakupovalnih središčih po vsej Sloveniji pripravljamo javne razstave risb, ki so jih ustvarili šolarji v šolskem letu 2018/19. S tem želimo javnost še bolj osvestiti o našem kreativno-dobrodelnem projektu in učencem ponuditi možnost, da se predstavijo na izredno obiskanih lokacijah. Upravičeno so lahko namreč ponosni na svoja čudovita likovna dela!

Veselimo se sodelovanja s slovenskimi osnovnimi šolami in njihovimi ustvarjalnimi učenci, saj smo v preteklosti že dokazali, da je dobrodelnost lahko tudi zabavna in kreativna ter še kako lepo sprejeta med mladim.

Uspešnost preteklih izvedb Rišem za prijatelja

  1.     Izvedba: Rišem za prijatelja 2017/18. Zaradi odličnega odziva slovenskih šol in posameznikov smo zbrali preko 3000 risb, 9 najlepših pa smo natisnili na zvezke in podarili več kot 4000 € otrokom in Zvezi prijateljev mladine Slovenije.
  2.     Izvedba: Rišem za prijatelja 2018/19 Odziv šol je bil še bolj izjemen, saj smo zbrali več kot 5000 risb, 6 zmagovalnih pa smo natisnili na zvezke. Izredno ugodna cena 1 € je prepričala številne kupce. Ker so zvezki iz letošnjega projekta še v prodaji, bomo končni znesek donacije sporočili naknadno, šole pa nagrade prejmejo še to jesen.

 

Za več informacij smo na voljo na e-naslovu: marketing@acron-trgovina.si

Pravilnik je dostopen na tej povezavi: www.officeandmore.si