V začetku februarja, tik pred slovenskim kulturnim praznikom, smo predstavniki podjetja Acron, d.o.o., predali nagrade številnim slovenskim osnovnim šolam, katerih učenci so bili zmagovalci kreativno-dobrodelnega natečaja Rišem in Pišem za prijatelja.

V osnovnih šolah so ob dnevu kulture potekale kulturne prireditve. Nastopali so učenci in se tako poklonili največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Naš natečaj poleg dobrodelnosti spodbuja tudi ustvarjalnost, ki pa je nujen del vsakega kulturnega dela in umetnosti nasploh. Počaščeni smo bili, da smo lahko nagrade našega natečaja predali prav na kulturnih prireditvah ter tako izpostavili odlične dosežke šolarjev. Šolskim skladom finalistov natečaja smo ob tej priložnosti podarili tudi po 100 € sredstev, ki jih bodo lahko namenili za nakup šolskih potrebščin socialno ogroženih otrok.

V naslednjih dneh bomo obiskali še osnovne šole, ki jih obiskujejo preostali zmagovalci in finalisti natečaja. Veselimo se srečanj in stiskov rok v znak priznanja za dobro opravljena dela, ki jih je prepoznala tudi javnost. Zmagovalne risbe, ki jih bomo natisnili na platnice šolskih zvezkov, smo namreč pridobili z javnim glasovanjem na Facebooku.

Na natečaju je sodelovalo več kot 120 slovenskih osnovnih šol, prejeli pa smo 4200 risbic, ustvarjenih na temo živali, in 120 pesmi in misli o prijateljstvu. Zmagovalne izdelke bomo natisnili na platnice šolskih zvezkov, ki bodo na prodaj od meseca maja naprej v 67 papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More po vsej Sloveniji ter v spletni trgovini www.officeandmore.si.

Vse prihodke od prodaje zvezkov bomo namenili v dobrodelni namen, in sicer otrokom, ki bivajo v težjih socialnih razmeram.

Zato vabljeni v poslovalnice Office&More in Bags&More, ko boste potrebovali šolske zvezke, torbe in potrebščine, zelo veseli bomo vašega obiska! <