Cilj dobrodelne akcije Knjiga za prijatelja podjetja Acron, d.o.o., je s knjigami razvedriti otroke iz težjih socialnih razmer.
Dobrodelna akcija poteka od 1. marca do 10. aprila 2020 v papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More.

Branje je za otroka izjemno pomembno, saj mu pomaga na številnih področjih in s tem pozitivno vpliva tudi na uspeh pri učenju. Brati bi morali čim več in čim bolj pogosto. Z branjem izboljšamo svoj pravopis in besednjak, pa tudi splošno znanje in razgledanost. Branje nas lahko sprosti ali stimulira možgane, izboljša naš spomin in pozitivno vpliva na analitične in miselne sposobnosti.

In to je le nekaj razlogov, zakaj želimo v podjetju Acron, d.o.o., omogočiti dostop do knjig vsem otrokom, predvsem pa tistim, katerim kupovanje knjig ni omogočeno zaradi omejenega družinskega proračuna.

Od 1. marca do 10. aprila poteka zbiranje rabljenih otroških knjig v papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More po vsej Sloveniji. Predali jih bomo Slovenski karitas, ta pa jih bo podarila otrokom, ki jih najbolj potrebujejo.
V zameno za vsako podarjeno knjigo bomo strankam podarili popust za nakup otroškega darilnega programa blagovnih znamk NICI, Pino Toys in Make It Real.

J. K. Rowling, avtorica knjig o Harryju Potterju, je nekoč dejala: »Verjamem v čarovnijo, ki se lahko zgodi le, ko beremo dobro knjigo.« Cilj dobrodelne akcije Knjiga za prijatelja je prav to – pričarati nepozabne trenutke ob prebiranju knjig prav vsem otrokom.